Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en de functionaliteit te waarborgen. Lees meer Accepteren
Belangrijke medeling: door een technische storing zijn onze winkels tijdelijk gesloten. Excuses voor het ongemak!

Zwembad onderhoud

Mocht u problemen hebben met uw Bestway zwembad, vragen hebben over garantie of andere zaken, meld u zich dan bij de technische dienst van uw dichtstbijzijnde Van Cranenbroek filiaal. Neemt u de originele aankoopbon (=garantiebewijs) dan mee.

Mocht er zich daarna nog een probleem voordoen, neem dan rechtstreeks contact op met Bestway:

Voor Nederland:
Servicenummer : 0800-2378929
Telefax : 0842 290 295
dutchservice@bestway-europe.com

Voor België:
Servicenummer : 0800-20132
Telefax : 028-080882
belgiumservice@bestway-europe.com

of kijk op www.bestway-service.com

Bewaar uw kassabon goed!

Opstartprocedure

1
Het zwembad schoonmaken De goede werking van de installatie controleren (filter, pomp,...).
De waterlijn schoonmaken. Het vuil uit het zwembad verwijderen.
2
Het filter reinigen Het waterniveau van het zwembad aanpassen. De kalkaanslag verwijderen uit de zandfilter.
3
Het water analyseren en behandelen De pH controleren met de hth TESTKIT en indien nodig, de pH aanpassen met hth pH PLUS om de pH te verhogen of met hth pH MINUS om een lagere pH te verkrijgen. Een chloorshock uitvoeren met 150g hth GRANULAR per 10 m³ water, terwijl de filtratie gedurende minimaal 24 u werkt.
4
Regelmatig onderhoud Wekelijks de onderhoudsbehandeling uitvoeren:
- De pH controleren met behulp van de hth TESTKIT.
- Het water desinfecteren met 140g hth BRIQUETTE 7g per 20m³ water.
- Uw gebruikelijk vlokmiddel toevoegen.
Chloor briquetten
Chloor granulaat

Problemen & Oplossingen

Afwijkingen Oorzaken & Remedies
Melkachtig of troebel water De pH is niet correct: De pH aanpassen naar een waarde tussen 7,0 en 7,4. Een shockbehandeling toepassen. Te laag chloorgehalte: Een shockbehandeling en flocculatie uitvoeren, meermaals spoelen, de filtratie laten werken gedurende 24 u. Overstabilisering: Het stabilisator - gehalte controleren (100 à 150 ppm: 1/3 van het zwembad leegmaken, > of = à 150 ppm: helft van het zwembad leegmaken). Niet gestabilliseerd chloor gebruiken.
Groen water Algenvorming: Een chloor shockbehandeling uitvoeren, en het filter reinigen. Overstabilisering: Het stabilisator - gehalte controleren (100 à 150 ppm: 1/3 van het zwembad leegmaken, > of = à 150 ppm: helft van het zwembad leegmaken). Niet gestabiliseerd chloor gebruiken.
Kalkaanslag De pH is niet correct: De pH aanpassen naar een waarde tussen 7,0 en 7,4
Chloorgeur Oog - en huidirritaie Het chloorgehalte is onvoldoende, aanwezigheid van chloorasmines: Chloorshock uitvoeren
Moeilijk te behouden chloor concentratie of onjuiste pH Te laag chloorgehalte en frequent gebruik van het zwembad: Chloorshock uitvoeren en de pH aan passen naar een waarde tussen 7,0 en 7,4
de pH is te hoog Te hoge alkaliniteit: pH Minus toegeven. Te hoge basiciteit: De pH regelmatig controleren, pH Minus toevoegen.
de pH is te laag Te hoge alkaliniteit: Gebruik een product dat het alkalisch gehalte verhoogt. Te hoge zuurtegraad: De pH regelmatig controleren, pH Plus toevoegen.

Overstabilisering / Waterbehandelingsplan

Wat is overstabilisering?

De stabilisator gebruikt bij de klassieke chloorproducten beschermt het chloor tegen de vernietigende werken van de uv-stralen. Echter, het ongeconroleerd toevoegen van stabilisator bij deze chloortypes zorgt ervoor dat de desinfecterende werking geblokkeerd wordt. Dat verstoort het evenwicht van het water zodat het groen wordt. Hoe meer gestabiliseerd chloor u toevoegd, hoe meer stabilisator eveneens toegevoegd wordt.

In het waterbehandelingsplan raden wij u aan een desinfecterend middel te gebruiken zonder stabilisator, om te vermijden dat het water overgestabiliseerd geraakt!

Scroll horizontaal
1 2 3 4
Wat doen? Aanpassen van de pH Wekelijkse desinfectie Shock behandeling Flocculatie
Waarom? Om het baden aangenamer te maken Om schoon water te garanderen Om het water een optimale kwaliteit te geven bij de start of bij groen / troebel water Om de filtratie te verbeteren
Waarmee? pH Minus / pH Plus Briquette 7g Granular Vlokmiddel
Meld u aan voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze actuele aanbiedingen, koopzondagen, speciale acties en dergelijke.